HTML

Viola 48

A társasházi élet gyönyörei, lakóközösség építés, bűnözés a társasházkezelésben.

Friss topikok

  • fever55: Kedves Garázshely-tulajdonosok, Lakótársak! A társasház mélygarázsában érdeklődnék kiadó garázshe... (2011.03.07. 14:28) Vegyes egyéb
  • Xtro3: Bejárati ajtó előtti fa-gumi fedlap problémája "megoldva". Most döccenni kell egy kicsit, de ha má... (2011.02.14. 20:16) SZB tájékoztatás - elérhetőségek, folyó ügyek
  • fever55: Okes, ertem. Es koszi a listat a masik topicban :) (2011.01.07. 15:26) Egy utolsót
  • KA I/19.: Sziasztok! Ma voltam fent 6. emeleti közösségi helyiségben és elborzasztott a látvány. Mindenkit ... (2009.02.14. 17:25) Fejlemények
  • NW1: Tisztelt Lakók! Ha még működik a blog, elárulná valaki, hogy a Nagy és Társa kit jelent? Nagy Kics... (2008.09.05. 19:13) Új bankszámla

Linkblog

Pletykák, legendák a bűncselekményről

2008.08.13. 22:20 számvizsgáló

Hogy társasházunk kifosztásának érdekes oldalát is érintsük, rövid szemelvények a sajtóból:

Népszabadság: http://nol.hu/budapest/cikk/503299/

Népszabadság másik cikk: http://nol.hu/cikk/503193/

RTL Hírek: http://www.rtlhirek.hu/cikk/208237

Zoom.hu http://www.zoom.hu/szirena/tizmilliokat-tett-zsebre-majd-lelepett-kozos-kepviselo

HírExtra http://www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&cat=9&article_id=90814

Aki videót is szeretne látni: http://www.hirado.hu/cikk.php?id=293703

Sorstársak fóruma:

 

Az eddig elhangzott pletykák, amelyet kodályi szorgalommal gyűjtöttünk:

- H. Beatrixot egy Casinóban látták

- H. Beatrix nemrég feltűnt a Hősök terén

- H. Beatrixot ukránok zsarolták, arra kellett a pénz

- H. Beatrix Mátyás királyként továbbra is a ferencvárosi utcákat rója

- H. Beatrix külföldön van, egzotikus nyaraláson vesz részt a felújítási alapunkból

- H. Beatrix előzetesben van

- a Nagy és Társánál mindenki ártatlan, a Nagy és Társánál mindenki bűnös, senki sem tudja, ki kicsoda

 

Ha bárki tud még hasonló érdekes információkkal szolgálni, várjuk a kommentelők között.

 

6 komment

Címkék: és nagy rejtély h. sajtószemle beatrix társa

A bejegyzés trackback címe:

https://viola48.blog.hu/api/trackback/id/tr93614923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

negyedikemelet 2008.08.13. 23:00:54

Tegnap kiküldött a Díjbeszedő egy igen türelmetlen, fenyegetődző és barátságtalan levelet, melyben a társasház összes tulaját felszólítják a közös, vízzel kapcsolatos tartozás szeptember 1-ig történő megfizetésére. Egy ügyintéző nevét és adatait is megadták. A kérdésem: az új közös képviselet eljár-e ezügyben, voltak-e már ennél a közműnél és megpróbálnak-e (ahogy ezt mondták) részletfizetési, halasztási lehetőségeket megvizsgálni...csupán azért kérdezem, mert ha igen és erről tájékoztatást is kapunk, nem lesz szükséges egyénileg eljárni ezügyben. Érdekes módon a társasház tartozásának pontos összegét nem említik...

egyhuszonegy 2008.08.14. 02:24:05

H. Beatrix első és utolsó látása

A két évvel ezelőtti költözéskor tiszteletünket tettük a pontosanmárnememlkékszemmerrelévő irodában, ahol egy kék fingfogós-janicsáros mackóalsóban fogadott bennünket, hajában a hetvenes évek végét idéző retró hajcsavarókkal. Mivel már este hat körül járt, azt hittük a pedellus-takarítónő átvette a hatalmat. Időpontra érkeztünk. Megtippelhette kik lehetünk, ezért mézesmázosan szívélyes fogadtatásban részesültünk. Kiderült, hogy egy közgáztvégzett-ám elmével hozott össze a sors, ki annyira bizi, hogy közgyűlésre megy-ám, és a csavarók az esti frizit hivatottak zsaluzatként szolgálni. Mindent elintéz, még a garázsban lévő pallósor helyét is lebetonoztattya, meg a titkos kamerát is csak őtuggya hol van, a csekkeket meg pontosan aggyukámfel, és szójjunk, ha bármi gondunk van.
Hát és most szólnék: tűz van babám és virítsd a lóvét! Persze lehet, hogy ártatlan. Mint ahogy a Nagy és Tsa számlái felett rendelkezési joggal bírók mindegyike. De szerintem nagyjából eljött az idő, hogy HB is feljelentsen végre valakit. Valahol. Így legalább a koordinátái kiderülnének. Közállapotainkat nézve, szépen homokozgathatunk a játszótéren, perekből várakat építve, melyekről pár év múlva kiderül, hogy a porrá fújta a szél. Mi fizetünk. Ők futnak. Vagy ülnek. A végén a lóvét újra nekünk kell virítani. Duplán.

negyedikemelet 2008.08.14. 12:32:07

A fenti - augusztus 13-i - kommentemhez kapcsolódóan csak szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy felhívtam a Díjbeszedő levelében említett ügyintézőt, aki tájékoztatott arról, hogy a társasház tartozása feléjük kb. 1 millió 300 ezer forintra rúg. Nyitottak a párbeszédre a közös képviselővel (akit szintén értesítettem az ügyintéző konkrét elérhetőségeiről), méltányossági alapon jó eséllyel belemennek valamilyen halasztásba, vagy részletfizetési lehetőségbe.

user 2008.08.14. 19:19:47

Pár dolgot szeretnék hozzátenni az eseményekhez:

1. H.Beatrix (illetve a felelősök) rohadjon el élve a családjával együtt, háromszor egymás után
2. A pénzt b****tjuk. Előre utálom a következő lakógyűlést. Le kell nyelnünk a békát, és tejelnünk. Ez tuti.
3. Nagy respekt Gergőnek, hogy (egyedüliként) olyan magatartást mutatott a lakógyűlésen, amivel érdemben előremozdította a dolgokat. Meg ezért a blogért is.

Egy ideig én magam is rendszeresen jártam lakógyűlésre, még főleg az Orosi érában, aztán asszem 2-szer a pre-szopás-kori hatalomátvétel idején. Aztán bizonyos okokból elmaradt.

Én magasról leszarom a közös képviselő személyét. Engem az érdekel, hogy ha befizetem a közös költséget, akkor elvárom, hogy rendben menjenek a dolgok, és nekem ne kelljen foglalkoznom a ház ügyeivel.

Ha ehhez az kell, hogy pl. az új (elég ütőképesnek látszó) számvizsgáló bizottság halálba szivassa a közös képviselőt, ám legyen, tegyék, sőt!

De hogy négyzetméter alapon számítsuk ki a közös képviselő tiszteletdíjából ránk eső részt...MUHHAHAHHA. Aki ott volt a legutóbbi gyűlésen az tudja mire gondolok. Pont ezek miatt nem járok már gyűlésre. Mert ki*****tt 100 forintokon megy a vita. Az érdemi kérdések kimenetelét meg már a kérdés feltevése pillanatában meg lehet jósolni általában.

w5r7t4zz9 2008.08.14. 19:57:59

Végigolvasva a sajtóban e témában megjelent híreket, a legjobban az a sor zavar, hogy „a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz”. Hát akkor üzenném a kedves rendőr bácsiknak, hogy az ismeretlen tettest Há Beatrixnak hívják (különös ismertetőjele, hogy napkollektort hord a hátán).

Egyébként nem értem, hogy miért mindenki Horváth Mackónadrág Beatrixot üldözi. Túl azon, hogy nekem is módfelett ellenszenves a hölgy, a társasház ügyeit nem ő, hanem a Nagy és Tsa Bt. kezeli (kezelte), így az eltűnt pénz miatt főjön a Nagy úr feje, és ne a miénk. Szerintem nekünk nem a néhai közös képviselőtől kell várnunk a megoldást (aki ugye eltűnt, vagy a fene tudja, hol van), hanem az őt megbízó cégtől. Ha nem kerül meg a pénz, akkor minket lopott meg az a tyúk, vagy a Bt-t? Nekünk kell újra befizetni bizonyos összegeket, vagy a Bt-nek? A kérdés költői – nyilván nekünk.
Arra azért kíváncsi lennék: a Nagy úr felel-e teljes vagyonával az általa vezetett cég ügyeiért, és ha nem, akkor miért nem? Mellesleg nem tudom elképzelni, hogy az események erkölcsi áldozatát is igen kevés tehetséggel eljátszó Ricsi nevű férfi, aki megjelent a közgyűlésünkön a Nagy és Tsa Bt. részéről teljesen ártatlan lenne. Mert lehet, hogy ő nem tolvaj, és nem ő nyaral most a Bahamákon a gázszámlánkon, de hogy végtelenül sunyi, az biztos. Számtalan alkalommal volt fültanúja, hogy a közös képviselő a pofámba hazudott, és teljesen nyilvánvaló volt, hogy amit mond, az nem igaz, mégsem lépett közbe. De az is lehet, hogy csak én vagyok rosszindulatú, és egy Há Beatrixszal eltöltött szilveszter engem is süketté és vakká tenne az igazság iránt…

boldiii 2008.08.18. 17:43:57

www.fn.hu/belfold/20080818/orizetbe_vikkasztot/

Őrizetbe vette a rendőrség H. Beatrixot, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy társasházkezelő cég beltagjaként elsikkasztotta a lakók által befizetett pénzt - közölte a rendőrség hétfőn.
süti beállítások módosítása