HTML

Viola 48

A társasházi élet gyönyörei, lakóközösség építés, bűnözés a társasházkezelésben.

Friss topikok

  • fever55: Kedves Garázshely-tulajdonosok, Lakótársak! A társasház mélygarázsában érdeklődnék kiadó garázshe... (2011.03.07. 14:28) Vegyes egyéb
  • Xtro3: Bejárati ajtó előtti fa-gumi fedlap problémája "megoldva". Most döccenni kell egy kicsit, de ha má... (2011.02.14. 20:16) SZB tájékoztatás - elérhetőségek, folyó ügyek
  • fever55: Okes, ertem. Es koszi a listat a masik topicban :) (2011.01.07. 15:26) Egy utolsót
  • KA I/19.: Sziasztok! Ma voltam fent 6. emeleti közösségi helyiségben és elborzasztott a látvány. Mindenkit ... (2009.02.14. 17:25) Fejlemények
  • NW1: Tisztelt Lakók! Ha még működik a blog, elárulná valaki, hogy a Nagy és Társa kit jelent? Nagy Kics... (2008.09.05. 19:13) Új bankszámla

Linkblog

SZB tájékoztatás - elérhetőségek, folyó ügyek

2011.01.10. 18:01 Xtro3

SZÁMVIZSGÁLÓ BIZOTTSÁG

 
Kérjük, ha a társasház működésével kapcsolatos kérdésük, javaslatuk van, forduljanak hozzánk bizalommal, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden esetben segíteni.

Abban az esetben, ha a társasházban valamilyen azonnali beavatkozást, javítást igénylő hibát, problémát tapasztalnak, a következőképpen jelezhetik: 

  • ha a hiba elhárítása nem tűr halasztást, kérjük azonnal jelezzék
    a közös képviselőnek vagy a gondnoknak (elérhetőségeik a faliújságon megtalálhatóak);
  • egyéb problémákkal, észrevételekkel, javaslatokkal forduljanak bizalommal a számvizsgáló bizottság tagjaihoz.

Közös képviselői fogadóóra: minden hónap második csütörtökjén 19.15-21.00 óra között, a földszinti gazdasági helyiségben.

A társasházat érintő történésekről, tennivalókról igyekszünk minden információt ezen a nyilvános blogon, illetve a társasház zárt levelezőlistáján naprakészen megosztani az érdeklődőkkel. Ezen fórumokon várjuk észrevételeiket, javaslataikat, kérdéseiket is. A levelezőlistára feliratkozni a

http://groups.google.com/group/v_48/

oldalon lehet.

Egyik lakótársunknak köszönhetően a lakók egymással a kapcsolatot a társasház facebook oldalán is felvehetik (Turbános Tűzviola Társasház).

Jelenlegi legfontosabb tennivalónk a közös képviselő megbízási szerződése körüli anomáliák rendbetétele, annak pontosítása, illetve az SZMSZ és a Házirend véglegesítése és megszavazásának előkészítése, a szavazás lebonyolítása.

Az SZMSZ és a Házirend meglátásunk szerint 95%-os állapotban készen vannak. Jelenleg a fűtéselszámolás módszerének pontosításán dolgozunk. Természetesen az általunk véglegesnek gondolt változatát a két dokumentumnak eljuttatjuk véleményezésre és átolvasásra az összes lakótársnak, és majd csak utána kerül sor a szavazásra.

A fenti két "nagyprojekten" túl, igyekszünk a ház körül általunk tapasztalt problémákat is megoldani, megoldatni a közös képviselettel (faliújság, hibás zárak és nyílászárók kérdése, stb.).

Ezekről a kisebb-nagyobb problémákról, megoldandó feladatokról összeállítottunk egy hozzávetőleges listát, hogy egyrészt lehessen látni, mi történik ezekkel kapcsolatban, másrészt várunk hozzá kiegészítéseket, további javaslatokat (a számvizsgáló bizottság tagjainak elérhetőségeit a faliújságon megtalálják). A lista elsősorban a közös képviselet általi megoldásra váró problémákat tartalmazza, minden egyebet igyekszünk mi magunk megoldani, ahogy az erőnkből és szabadidőnkből telik.

 

 

Tennivaló

Határidő

Megjegyzés

1.

Szervezeti és Működési Szabályzat és Házirend elkészítése és elfogadtatása

 2011.??.??.

KK-nek leadva, várjuk a szavazásra bocsájtást...

2.

fűtéselszámolás

 2011.02.04.

megvan

3.

lépcsőházi garázsbejárati ajtó

 2011.01.31.

kicserélve, bár némi megerősítést még kibírna

4.

garázsszinti tárolóhelyiség rendbetétele

 

 

5.

garázsnyitó átkódolása

 

egyeztetés alatt, valsz. közgyűlési kérdés lesz

6.

kert rendezése

 

tavasszal

7.

park felőli bejárás megoldása

 

 

8.

beázások javítása

 

 

9.

kamerarendszer rendbetétele

 

 

10.

bejárati ajtó előtti rács és környékének rendbetétele

 

ideiglenesen megoldva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üdvözlettel,

a számvizsgáló bizottság

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viola48.blog.hu/api/trackback/id/tr122574692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

user 2011.01.11. 13:23:46

"bejárati ajtó előtti rács és környékének rendbetétele"

Milyen rács? Vagy ez a kvázi lábtörlőt jelenti?

user 2011.01.11. 13:24:58

"bejárati ajtó előtti rács és környékének rendbetétele"

Milyen rács? Vagy ez a külső lábtörlő lenne?

user 2011.01.11. 13:25:29

bocsánat a duplázásért, csak elsőre úgy tűnt lenyelte a rendszer

ocs 2011.01.11. 15:12:48

az lenne, és egyelőre nem volt jobb ötlet, hogy lehetne megoldani

Crampusz 2011.01.16. 22:37:46

Egyenlőre nem történik semmi,amire a közös képviselőnek intézkednie kéne!
Hődíj elszámolás évek óta nincs! Ez alap feladat lenne!
Garázsban folyik a víz és áztatja a falat!
Garázs és a lépcsőház közti ajtó már régóta nem biztonságos. Most már harmadik hete állítólag javítás alatt van.
Bejárat baleset veszélyes.
Meddig lesz ez így?

Crampusz 2011.01.16. 22:40:45

@ocs: Ha mást nem akkor ideiglenesen be kell deszkázni vagy más módon elhárítani a baleset veszélyt.

Norcsa 2011.01.19. 11:59:34

@user: A "Tennivaló" táblázatban mintha nem lenne kitöltve a Határidő oszlop... Tudjuk, hogy ebben a házban ez a szó nem ismert, de ha már a blog éledezni látszik, próbáljuk meg arra fölhasználni, hogy az évek óta húzúdó megoldatlan problémák kérdését is fölélesszük és végre valami intézkedést hozzunk / hozassunk.
Hajrá a lelkes Violáknak!

Xtro3 2011.01.19. 21:18:19

Kedves Crampusz és Norcsa!

Higgyétek el az SZB küzd, csak elég nehéz úgy, hogy a KK részéről kevés a fogadtatása, illetve nem vagyunk mellette a nap 24 órájában, hogy lássuk mit haladnak a megígért dolgok, a telefon meg ugye sokat elbír...
A határidők rovat azért nincs kitöltve, mert a KK legjobb tudásom szerint nem juttatta vissza az általa "elfogadhatónak" tartott határidőket a számunkra (ebben majd OCS pontosít engem, ha mégis).

A bejárati ajtó előtti lyukra vonatkozó ideiglenes bedeszkázást jelezzük a KK-nak, hátha. A végleges betonozást viszont feltétlenül megejtetjük vele, amint arra alkalmas az idő.

Fűtéselszámolást a jelek szerint csak az SZMSZ elfogadása után, az aktuális fűtési szezon végén, tudunk majd csinál(tat)ni.
Hála az előző SZB áldozatos munkájának azt mondhatjuk, hogy SZMSZ és Házirend fronton jól állunk. Ezeket azért nem küldtük még körbe a házban szavazás előtti véleményezésre, mert éppen a fűtéselszámolás - igazságos és mindenki számára méltányos - módját szeretnénk benne rögzíteni, viszont mivel nem vagyunk energetikusok ezzel kicsit még küzdünk, hogy ne lehessen belekötni a dologba. Mi is szeretnénk végre egy elszámolást! :)
A garázsajtó ügyét már többször szóba hozták az SZB tagok azóta is KK-nak, eredménye ennyi.

És köszönjük az észrevételeket! Ha gondoljátok, a következő KK-s megbeszélésre szívesen látunk Titeket is, hogy érezze a nyomást! Időpontját kiblogoljuk! :)

AlbP

ocs 2011.01.19. 23:23:24

jaja, egyelőre nem nagyon nyilatkozott határidő ügyben, hiába kértük

Norcsa 2011.01.20. 10:23:02

Köszi, hogy írtál, AlbP!
Én, mint volt SZB tag, bátran állíthatom, hogy NEM IS FOGTOK választ kapni. Ha valami csodával határos módon ez mégis megtörténik, akkor tiétek a piros pont, semmiképpen sem KK-é :)
Szívesen jelen leszek a következő megbeszélésen bér én közel 3 éven keresztül próbáltam SZB tagként a többiekkel együtt nyomást gyakorolni, de semmi hatása nem volt.
További jó és eredményes küzdelmet, ha valamiben tudok segíteni, szóljatok.

ocs 2011.01.20. 10:40:25

valami előrelépés azért van, a garázsajtóra jövő hét elején pl. már lesz árajánlat (ez várhatóan viszonylag nagyobb összeg lesz, több mint 100 eFt, de muszáj valami normális ajtót odatenni). talán lassan, egyik ügyet a másik után végül csak meg tudjuk majd oldani.

user 2011.01.20. 16:24:03

Lehet, hogy a garázs/lépcsőház ajtókhoz is kéne kamera (vagy csak oda), hogy kiderüljön ki az a állat, aki feszegeti, nyílván nemes szándékkal...illetve hogy kik azok a figyelmetlenek, akik nem képesek bezárni a mostanit.

Crampusz 2011.01.20. 21:13:34

A KK csalárd módon össze gyűjtött meghatalmazásokat és azt az általa megbízott ügyvédi irodának, nyilván ellenszolgáltatás keretében átadta, abból a célból, hogy megbuktassa azt a törekvést, hogy a ház leváltsa. Alapvető feladatok nincsenek elvégezve.
Nem tartom előre lépésnek a garázshoz vezető ajtó megjavítására tett ígéretet.De ha mégis megtörténik, akkor szerintem valami rendkívüli jutalmat kéne a következő taggyűlésen megszavaznunk KK részére.Persze, ha le nem szavaztatja az ügyvédi irodával.:-((((

ocs 2011.01.21. 11:12:58

@user: sajnos nem biztos, hogy segítene, én úgy sejtem, hogy a feszegető(k) külső próbálkozók, akik időnként megpróbálnak körülnézni a garázsban, valamilyen érdekes céllal..., és lehet, hogy ezek ellen többet ér egy erős ajtó, mint a kamera. mindazonáltal, ha egyszer eljutunk odáig, hogy a kamerarendszert rendberakjuk, akkor gondolom szóba jöhet ez is.

Norcsa 2011.01.21. 13:34:40

@ocs:
Odáig mikor jutunk el egyszer, hogy ezt a KK-t leváltsuk és végre egy hozzáértő és együttműködő társaság intézze a ház ügyeit, aki sokkal hamarabb eljuttatna minket odáig, hogy garázskapu + rács + kamera + az összes többi?
Sorry a számonkérésért, de nagyon kiakasztott, hogy másodjára lettem / lettünk a társasházi csalás áldozatai 3 éven belül és minden működhet ugyanúgy tovább...

ocs 2011.01.21. 15:35:49

@Norcsa: nem egészen értem kin (kiken) van tulajdonképpen mi is számonkérve... nem gondolom, hogy nekünk, akik totál kényszerből vállaltuk ezt a nem túl hálás tisztséget (max. márc. 31-ig), jelenleg az lenne a legfontosabb feladatunk, hogy minél előbb és minden erővel a leváltást erőltessük, hanem inkább próbáljunk valmennyire előbbre lépni, és ha nem sikerül, akkor a következő közgyűlésen jöjjön el az igazság ideje.

fever55 2011.01.24. 16:55:27

Sziasztok,

leendo lakokent ket adminisztrativ kerdesem lenne:

1. A Tarsashaz Alapito Okirataval (illetve masolataval, vagy scannelt verziojaval) rendelkezik valamelyikotok? Vagy ezt direkt a kozos kepviselotol kene elkernem?

2. Rendelkezik a tarsashaz valamilyen biztositassal?

Mindketto a hiteladminisztraciomhoz szukseges, es igazolnom kell a letezesuket masolatokkal.

Amennyiben mindkettovel a KK-t kell keressem, meg tudna valaki adni a telefonos elerhetoseget? (Ugy tudom, ki van fuggesztve a lepcsohazban, de egyelore nem vagyok ott.)

Koszonom,
GM

ocs 2011.01.25. 15:40:10

FYI: válasz közben megtörtént privát(horvát és wolframbarát)

Xtro3 2011.01.25. 21:18:32

ocs-nak igaza van. Mi egyelőre lépegetünk előre, hogy legalább SZMSZ(+ vele fűtéselszámolás) és KK szerződés legyen a márciusi közgyűlésre.
A KK leváltást csak akkor tudjuk megtenni, ha a közgyűlésen sokan leszünk és megszavazzuk. Ez legutóbb sem rajtunk/rajtad múlott, legközelebb sem rajtunk fog múlni. Nem biztos, hogy élni akarunk olyan trükkel, mint ami a legutóbb "igaz ügyünk" bukását okozta, de azért tájékoztatunk mindenkit, akit tudunk arról, hogy miként (nem) mennek a dolgok. Tőlünk egyelőre ennyi telik KK-váltás ügyben.

Előrelépésként annyit azért örömmel jelenthetünk, hogy a fűtéselszámolásra ötletünk már van, csak érthetően szavakba önteni nem tudjuk. És meg is kellene nézetni valakivel, aki ért hozzá, hogy az ötlet jogilag, szakmailag rendben van-e. :)

user 2011.02.04. 17:02:04

Másnak is ekkora közüzemi kötelezettség hátralékot állapítottak meg, mint nekem? Majdnem 150 rongy úgy, hogy a közös ktg mellé megállapított havi összeget mindig befizettem...Azért ez nemfasza...

Xtro3 2011.02.07. 18:44:17

@user: Negatív. Nekem speciel túlfizetésem van.

user 2011.02.08. 15:13:54

@AlbP: Ok kösz, továbbra is érthetetlenül állok a dolog előtt de utánajárok valahogy.

Kösz

Xtro3 2011.02.08. 16:33:14

@user: Szerintem keresd meg a KK-t. Ővele részletesen át tudjátok beszélni az elszámolásodat, alighanem élőben is. SZB-ként mi is végigvettük vele a módszert, és az alapján ocs és az én elszámolásom rendben volt (nekem túlfizetésem volt, neki alulfizetése - tehát még azzal sem vádolhattok, hogy részrehajlanánk) :)

Norcsa 2011.02.09. 13:29:14

nekem is visszajött, ráadásul annyi, amire kb. számítottam
akár mondhatnám, h érdemes volt 2,5 évig könyörögni és harcolni érte
botrányos, h így állunk, de legalább a fűtéselszámolás ügyben elértünk a normálisan elvárható szintre
grat és hajrá a továbbiakhoz!

user 2011.02.09. 18:22:12

@AlbP: Már egyeztettem vele időpontot. Nekem sem az a bajom, hogy alulfizetésem van, hanem hogy a hátralék az több, mint amit egész évben fizettem a megállapított általány alapján.

Crampusz 2011.02.10. 12:07:58

Én is röpködök az örömtől, hogy végre van elszámolás.:-)
Egyrészt ez kutya kötelessége a KK-nak, más részt a jogi oldalon semmi előre lépés! SZMSZ és Megbízási szerződés.
Valamint én nem tudom és nem is akarom megemészteni, hogy jól kitervelt csalás eredményeként van ebben a státuszban és kapja a jövedelmet a háztól!

Crampusz 2011.02.11. 22:49:08

Sziasztok!

Most értem haza és a bejárati ajtónk tárva-nyitva! Azon egyszerű oknál fogva, hogy a gumiszőnyegben meg akad és a behúzó gyenge erre a feladatra.
(a lábtörlő felrakójának ill. aki ezt a munkát átvette, ezt észlelnie kellet és gondolom azonnal elhárítani v kijavíttatni) Ez egy trehány munka!

A fentieken jóval túltesz és felháborít a garázs szint új nyílás zárója!!! Ez az ajtó minőségileg azonos a tartalékként használt másik zsilipelő ajtóval.
Ez esetben semmi nem indokolta az új ajtó megvásárlását és annak költségét!
Többszöri információ után tisztáztuk, hogy az új ajtónak milyen funkciókat kell ellátnia. (ezek semmi extra igényt nem tartalmaztak!)
“Legalább a bejárati ajtótól elvárható feladatoknak feleljen meg.”
- garázs oldalról csak kulccsal legyen nyitható, ne legyen zárnyelvet mozgató kilincs
- önmagától csukódjon, rugó vagy behúzó segítségével (jelenleg az ajtó becsukásának biztosítéka nem több, mint A.Péter kiragasztott matricája!)
- a zárszerkezet felfeszítés ellen legalább a bejárati ajtó szintjén védett legyen. A zárnyelv a tokban lötyög és egy csavarhúzó számára szabadon hozzá férhetően nyitható! (a másik ajtón is feszegetés nyomok voltak, már egy hét után)

Nincs a házban egyetlen tulajdonos sem aki egy ilyen ajtó-zár kombinációt elfogadna a lakása ajtajára!!!

Remélem, hogy az ajtó kivitelezés számlája még nem került kifizetésre ill. a SZB. annak utalását nem hagyta jóvá.

Amennyiben úgy gondoljátok hogy ezek a megállapítások helytállóak, úgy a korrekciót KK-tól meg kell követelni és a többlet költség ügyében is állást kell foglalni.

Kérek választ, mert én ezt nem kívánom lenyelni ill. a házzal le nyeletni.

ocs 2011.02.13. 11:27:44

Az ajtót nem hagyjuk ennyiben, viszont sajnos szmsz és megbízási szerződés ügyben kivételesen most nem a KK-nél van a labda..., próbálunk lépni.

Xtro3 2011.02.14. 20:16:39

Bejárati ajtó előtti fa-gumi fedlap problémája "megoldva". Most döccenni kell egy kicsit, de ha másképp nem megy majd hozok faanyagot, szeget, mérőszalagot és beállítom a megfelelő magasságot. :)

SZMSZ-be most írtam be fűtéselszámolásra gondolt szabályokat. SZB tagtársak megnézik, és bízom benne, hogy a héten sikerül leadni a KK-nál ügyvédi leellenőrzésre.
süti beállítások módosítása